Onnea torstaina juhlittavalle 101-vuotiaalle Suomelle!
Taas on aika perinteisen itsenäisyyspäivän alusajan oodin suomalaiselle outdoor-osaamiselle.
Olemme poimineet tähän viestiin valikoimastamme varsin kattavan katselmuksen kotimaisten valmistajien tuotteita. Laidasta laitaan, vähän jotakin jokaiseen mielenkiinnostukseen ja mielenosoitukseen. Pitkä on lista, mutta sehän on hyvä juttu. Se meinaa sitä, että täällä Härmässä innovoidaan hyvää kamaa.
Notta mutta asiaan: tämä on muutenkin ihan mielettömän pitkä viesti ilman turhia jorinoita ja perinteisiä mukahauskoja vitsejä.
Kuusamon Vuosiuistin on kalamiesten, -naisten ja -henkilöiden hartaasti odottama loppuvuoden tapaus, ja luvalla sanoen tänä(kin) vuonna ovat Kuusamolaiset onnistuneet tuottamaan erittäin näyttävät houkuttimet noille kalaisille kavereille. Kolme eri mallivaihtoehtoa (Duetto-Lätkä, Duetto-Professor ja Duetto-Räsänen).
Tämän vuoden vuosiuistimet ovat sarja ottipelejä, joiden uidessa tuplarungon hienovarainen kilinä tuo lisää ärsykkeitä uistimen jo muutenkin houkuttelevaan uintiin. Vuosiuistimiksi valitsimme maineikkaat Räsäsen, Professorin ja Lätkän mallit.
Tarjoa kaikille petokaloille.
Vuosiuistimen pinnoitteena on käytetty puhdasta hopeaa ja 24 karaatin kultaa.
Kuusamon Uistin
0 tuotetta
Köyhään eteläsuomalaiseen Saarisen perheeseen syntyi vuonna 1905 poika, joka ristittiin Lauriksi. Vuonna 1912 nuorukainen kuitenkin kirjattiin kirkonkirjoihin virheellisesti sukunimellä
Rapala. Näin alkoi legendaarisen vaappumestarin tarina.
Ensimmäisen vieheensä Lauri vuoli puukollaan vuonna 1936. Idean korkkiseen vaappuun hän sai amerikkalaisesta vieheestä. Kirkasvetisellä Päijänteellä Lauri huomasi petokalojen kiinnostuksen vioittuneen täkykalan lailla uivaan vaappuun, joka osoittautui usein pitkää siimaa ja verkkoakin ottavammaksi. Sana Rapalan ensimmäisestä vaapusta levisi nopeasti, ja pian Lauri saikin veistellä ottipelejä Kalkkisten Osuuskaupan hyllylle.
Rapalan Ameriikan menestys oli osin mahtava suomalaista osaamista ja osin silkkaa tuuria. Life-lehti oli käynyt tekemässä jutun vaatimattomasta ja hiljaisesta suomalaisesta uistintentekijästä. Juttu päätyi numeroon, jonka kantta koristi juuri kuollut Marilyn Monroe. Muutamat miljoonat tai miljardit ihmiset näkivät ja kuulivat siis myös siinä sivussa Rapalasta.
Padasjoen ja Kuhmoisten välissä piilevällä pitäjällä, Harmoisissa sijaitsee käsityötaidon pääkaupunki, ja Rosellin puukkojen pääkonttori.
Roselli on tunnettu kauniista ja viimeistellyistä, persoonallisista puukoista ja ainutlaatuisen laadukkaasta teräksestä.
Puukon valmistusidea syntyi Heimo Rosellin omasta tarpeesta saada paremmin tarkoitusta vastaava työkalu. Myöhemmin tilanne ja tekeminen kallistui yrittäjyydeksi ja tässä sitä ollaan - upeat tuotteet ovat huikeita käsityökappaleita ja ainulaatuisia, kauniita funktionaalisia työkaluja.
Siirrymme Harmoisista pohjoiseen päin, josta löytyy Lapin pääkaupunki, Rovaniemi.
Janne
Marttiini perusti alunperin Rolloon puukkobisneksen vuonna 1928. Kauan ollaan tultu näistä ajoista, ja edelleen perinteet pitävät pintansa, ja puukkojen muotoilu on säilyttänyt alkuperäisen hengen.
Kuuluisia puukkoja niin Suomessa, kuin ulkomaillakin ja miksipäs ei. Nämä ovat kertakaikkiaan erinomaisia ja perinteisen tyylikkäitä.
Itsenäisyyspäin kunniaksi esillä on Suomi-Finland -puukkoa ja lisäksi vielä meidän mielestä täysin ajankohtainen, 100-vuotisjuhlapuukko. Näitä tosiaan vielä saa, jos ei tätä merkittävää keräilyharvinaisuutta jo omista.
Kupilka-tuotteiden suunnittelussa on ollut mukana tunnettu teollinen muotoilija Heikki Koivurova. Kupilka-nimi juontaa juurensa vanhaan Karjalaan, jossa kupin hellyttelynimenä käyttivät "vanhat ihmiset" sanaa KUPILKA kun siemailivat makoisia kuumia juomiaan ja lämmittelivät käsiään kupin ympärillä. Kupilka-tuotteet ovat Suomalaisia avainlipputuotteita ja sopivat mainiosti myös joululahjoiksi.
Länsi-Uusimaalaista perinnekulttuuria parhaimmillaan. 1600-luvun puolivälissä alkoi tämän tuotemerkin saaga, ja hyvin menee vieläkin. Mikäpä siinä. Fiskarsin tuotteet tunnetaan edelleen legendaarisina puunpilkkojien ja muiden touhuajien keskuudessa luotettavina työvälineinä. Lumilapio nyt on ehkä ajankohtaisimmasta päästä, ja halkaisukirves edustaa nimenomaan tätä nykypäivän eeppisyyttä.
Suunto aloitti maailmanvalloituksensa rontti 80 vuotta sitten, nimenomaan kehittämällä ensimmäiseksi hienon nestekompassin, jota voidaan valmistaa massatuotannossa. No, me kaikki tiedämme, mitä on tapahtunut tuon ajan jälkeen.
Kompassit ovat erittäin erinomaisia edelleen, ja tulevat aina varmasti olemaankin. Lisäksi Suunnon poppoo on erikoistunut kehittämään ja tuottamaan erilaisia tarkkuusinstrumentteja niin sukellukseen, merenkulkuun kuin urheiluunkin.
Suomalainen menestystarina, sano.
Suunto (sukellus)
0 tuotetta
Onko kukaan koskaan kelannut, mistä potkukelkkojen kuningasmerkki
Esla on saanut nimensä?
No tietty putiikin perustajan, E.S. Lahtisen mukaan.
Potkukelkkojen massavalmistus alkoi jo vuonna 1928.
Vielä 1900-luvulla se on ollut hyötyliikuntaväline, 2000-luvulla potkukelkka tarjoaa elämyksiä. Ja jos oikein tosissaan lykkii, niin pinkeät kankut tottakai.
Suomalaisten sydämissä potkukelkka edustaa pysyvyyttä ja turvallisuutta. Potkukelkkaan liittyy paljon nostalgiaa. Potkukelkan malli onkin vuosien saatossa muuttunut hitaasti. Parhaat raaka-aineet: suomalainen koivu ja jousiteräs ovat yhä ne elementit, joista kunnon kelkka tehdään.
MOBIKICK suksipotkukelkka on Scanmobi Oy:n innovaatio, joka sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. MOBIKICKillä kuljet leppoisasti, istahdat tauolle tai pilkille tai sitten annat palaa niin paljon kuin kunto kestää.
Muurikka on kiistatta synonyymi pannulle, jossa valmistetaan muurikkalettuja. Näin on, niin on.
Muurikka tekee myös kaikkea muuta mielenkiintoista pihallakokkausvälineistöä.
Muurikan historiikista ja alkuperästä poimittua:
"Tarina sai alkunsa, kun syntyi ajatus muuripadan halkaisemisesta käyttöalueen laajentamiseksi paistamiseen. Tästä ideaa kehiteltiin ja terässäiliöiden tarkastusluukuista tehtiin ensimmäiset Muurikat. Kokonaan uusi sana ja tulevaisuuden legenda, muurinpohjapannu eli Muurikka-pannu oli syntynyt."
NLS:n tuotteet on niin ikään suomalaista designia ja osaamista. Nämä insinööriöidään, huolletaan ja tehdään Suomen Vantaalla, joka ei täältä meiltä Konalasta katsottuna ole kovinkaan kaukana.
Meillä on ilo myydä laadukasta huipputuotetta, jonka valmistajan olemme tavanneet henkilökohtaisesti, ja joka myös itse toimittaa meille tilaamamme tuotteet. Hieno meininki. Ja mikä parasta: tuotteet on nimenomaan omiaan palvelemaan meitä sukeltajia, jotka tykkää Itämeressä sun muissa pimeissä ja kylmissä paikoissa temuta.
Northern Light Scuba
0 tuotetta
Ehdoton edelläkävijä vesiturvallisuuden ja sukelluskuivapukujen suunnittelussa ja valmistamisessa. Suoraan Suomen Turusta saapuvat kaavoittamisen, materiaalituntemuksen ja valmistuksen ehdat helmet, elikäs nämä
Ursuitin kuivapuvut.
Siellä Teijontiellä Turussa tosiaan leikataan, liimataan ja ommellaan puvut kasaan innokkaita vesipetoja varten. Siellä nämä on tehty per aina, ja varmasti tullaan aina tekemäänkin.
Ursuit on Turun lahja koko maailmalle.
Vision in fly fishing - ympäri maailman
Visionille perhokalastus on muutakin kuin hauska harrastus. Visionilla rakastetaan kehittää uusia välineitä ja Vision pyrkii näin mahdollistamaan käyttäjilleen arvokkaita hetkiä tämän mahtavan lajin parissa. Vision on erityisen tunnettu perhokeloistaan, perhovavoistaan, siimoistaan sekä kahluuvarusteistaan. Vision on liikkeellä sekä tosissaan, että myös humoristisella asenteella, unohtamatta kuitenkaan niitä tekijöitä jotka ovat edesauttaneet Visionia saavuttamaan sen, mitä yritys tällä hetkellä on. Vision tunnetaan maailmalla jo yli 30:ssä eri maassa.
Savotta
Rukkasista ja repuista yli 60 vuotta sitten lähtenyt Savotan menestyssaaga jatkuu edelleen, tänä päivänä nimenomaan reppujen, rinkkojen ja telttojen, sekä niihin liittyvien tarvikkeiden valmistuksessa.
Savotan kantava ajatus, jolla hommaa on lähdetty pyörittämään on ollut:
“Tehdään parempia kuin muut.” ja “Tehdään niin että kestää!”
Ei meillä taida olla tähään yhtään mitään lisättävää.
OAC tulee Kangasalta.
Vai Kangasalalta - miten tuo nyt sanotaankaan.
Kiipeilyyn, vuori- ja lumitouhuihin sekä jäällä liikkumiseen. OAC valmistaa pääasiassa kaiken myymänsä itse. Mitä nyt sen lisäksi tuo maahan maailman huippumerkkejä kiipeilyn ja lumillaliikkumisen tiimoilta.
OAC-tuotteiden suunnittelu ja tuotanto tapahtuu edelleen Suomessa, Pirkanmaan Kangasalla.
Ja mielellään mekin listaisisimme
itsemme tähän kunnioitettavaan joukkoon, kert vuonna 2004 viisi ulkoilulajeja harrastavaa ystävystä perusti pienen erikoisurheiluvälineitä myyvän verkkokaupan ja pian sen jälkeen myymälän.
Justiinsa vietettiin meitin 14-vee synttäreitä ja nyt meitä on kotvasen enempi (kymmenkertainen määrä) kuin nuo viisi ulkoilmaintoilijaa, joskin hekin lukeutuvat edelleen tähän joukkoon täysipäisesti ja -päiväisesti.
Hyvää tulevaa itsenäisyyspäivää vaan kaikille, ehkä makein tapa juhlistaa päivää on lähteä katsomaan miltä siellä ulkona näyttää. Ei nimittäin pöllömmältä.
[HUOM Itsenäisyyspäivänä myymälä suljettu, muutoin palvelemme normaalisti arkena 09-20, lauantaisin 10-18 ja sunnuntaisin 11-18.]