Sukelluskoulu Aalto koronaohjeistus

Päivitetty 9.11.2023

Toimintamme pyörii olosuhteisiin nähden normaalisti kuitenkin aina ajankohtiaisia ohjeistuksia ja -määräyksiä noudattaen.Päivitetty 4.11.2022

Toteutamme toimintaamme ajankohtaisten säännösten mukaisesti. Pienryhmätoiminnassa pystymme pitämään huolta, ettei yksittäisessä harrastustilassa ole läsnä kymmentä ihmistä enempää (mukaanlukien kouluttajat ja avustajat) - tämä toteutuu meillä käytännössä aina ilman erillisjärjestelyitä. Huomioitavaa on turvavälit: pidämme min. 2m turvavälin toisiimme, käytämme maskia ja kiinnitämme tehostetusti huomioita käsihygieniaan ja muuhun puhtaanapitoon sekä mm varusteiden desinfiointiin.

Sukellukseen ja kurssitoimintaan liittyviä huomioita ja toimenpiteitä, joihin sitoudumme:

1. Pese kädet paikalle tultuasi
2. Käytä maskia aina kun se on mahdollista

SUKELLUSVARUSTEET:
1. Annostimet desinfioidaan
2. Liivin täyttöpää desinfioidaan

ALLASHARJOITTELU:
1. Suihkuun ennen ja jälkeen allasharjoittelun 
2. Hupun ja hanskojen vahva käyttösuositus
• vähentää tartuntariskiä kun ei kosketa paljain käsin toisiin/toisten varusteisiin
• pienentää allasveden orgaanista kuormitusta. Lika-aines estää vapaan kloorin toimintaa desinfiointiaineena
• hyvää harjoitusta avovesiä silmälläpitäen!

3. Huurteenestoaineet maskeihin (ei syljetä)
aine laitetaan maskiin ennen altaaseen menoa
• huurtumisen ehkäisemiseksi kannattaa maski pestä etukäteen astianpesuaineella

4. Ilmanjakoharjoitukset simuloidaan tai tehdään pareittain kullekin dedikoidusta vara-annostimesta

YLEISTÄ / TÄRKEÄÄ KAIKKIEN TURVALLISUUDEN KANNALTA:
Jos sinulla on lieviäkin hengitystieinfektion oireita (kuume, yskä, hengenahdistus, lihassärky, väsymys), pysy kotona!

Me Sukelluskoulu Aallolla olemme parhaamme mukaan koko ajan hököllä vallitsevasta tilanteesta ja noudatamme tietty tarkkaan viranomaistahoilta tulevia ohjeistuksia. Ottamalla huolella käyttöön varotoimenpiteet voimme parhaamme mukaan varmistaa osaltamme meidän ja teidän yhteisen turvallisuuden koronavirusepidemian jälkeenkin.


Noudatamme myymälässä seuraavanlaisia varotoimenpiteitä:
1) Toimitiloissamme eli myymälässä, varastossa, tavaran vastaanotossa ja lähettämössä noudatetaan erityisen hyvää käsihygieniaa. Myymälämme sisääntulossa löytyy käsien desinfiointipisteitä ja sisääntulon yhteydessä wc-tiloissa on käsienpesumahdollisuus.

2) Noudatathan itsekin hyvää käsienpesutapaa, kun saavut myymälään, äläkä asioi sairaana/ flunssaoireisena livenä myymälässä

3) Noudatamme edelleen vähintään suositeltua kahden metrin turvaväliä henkilökunnan kesken, myös teitä palvellessamme. Käytämme suojaimia, joko maskia tai visiiriä. Toivomme, että kun tulet käymään käytät itsekin jompaa kumpaa mahdollisuuksien mukaan.

4) Kaikki tarvittavat kokoukset sun muut tapaamiset pidetään etäpalavereina.

5) Seuraamme aktiivisesti tilannetta ja toimimme tilanteen vaatimalla / -ohjeistetulla tavalla [tsekkaa tästä hallituksen ajantasainen tiedottamien Valtioneuvoston Kanslian nettisivuilta]

6) Kipeänä ei todellakaan tulla töihin niiskuttamaan, oli sitten kyseessä mikä tahansa lenssu tai muu pöpö. Kynnys jättäytyä kotiin on tehty mahdollisimman matalaksi. Älkää tekään tulko kipeänä / flunssaoireisena kaupalle, vaan surffatkaa valikoimaamme turvallisesti kotisohvaltanne <3


Kannattaa muistaa pitää huolta omasta jaksamisesta.
Kipeänä tietty parannellaan, mutta jos et ole sairastunut flunssaan, koronaan tai muuhun viluun, niin ei kannata masentua vaikka jumppasalit sun muut on posessa: toistaiseksi onkin aivan sallittua ja peräti suositeltavaa ulkoilla ja pitää itsestään huolta niin mentaalisesti kuin fyysisestikin.
Ulkoilu kauniissa maisemissa, polkujuoksu, ulkojumppa ja vaikka perheen kanssa kevyt retkeilyhän on justiinsa passelia puuhaa näihin tunnelmiin.

Pysykää terveenä!
Koetetaan kaikki tehdä parhaamme asioiden sujumiseksi näinä erikoisina aikoina.