Karttalinkki kohteelle

ISO-MELKUTIN

Melkuttimentie 124

Iso-Melkutin on kirkas erämaajärvi Lopen Räyskälässä, n. 2h ajomatkan päässä Helsingistä.
Kohteella harjoittelu on mielekästä, helppoa ja järvessä on aina paljon nähtävää niin päivällä, illalla kuin pimeän tullenkin. Kohde toimii takuuvarmana kesästä talveen.

Kohteelta löytyy ulkohuussi ja sivummalla laavu, jossa vio paistaa makkaraa. Riihimäen Urheilusukeltajat ovat masinoineet paikalle aivan upeat fasiliteetit pukeutumiseen ja kamppeiden laittamiseen, sekä eroosiota estävät, sukeltajan turvallisuutta parantavat portaat järveen.

VAIHTOEHTO 1
Kantatieltä 54 käännytään tielle 2824 (viitta Räyskälä, Vojakkala). Tätä tietä 2,6 km, jonka jälkeen käännytään vasemmalle (viitta Räyskälä). Tätä tietä ajetaan noin 4 km ja heti Räyskälän lentokentän jälkeen käännytään oikealle (viitta Porras 13 km). Tätä tietä jatketaan 2,7 km, mistä käännytään vasemmalle metsätielle (viitta Pompputie on oikealla). Pientä metsätietä (tien nimi on Melkuttimentie, mutta sillä ei ole kylttiä). Navigaattori kyllä löytää sen) ajetaan 1,2 km, jonka jälkeen käännytään vasemmalle mäkeä alas, jatketaan noin 200 metriä ja Iso-Melkutin aukeaa eteen.

VAIHTOEHTO 2
Toinen vaihtoehto on ajaa Turuntietä ja kääntyä sieltä Porintielle. Muutama kilometri Karkkilan ABC-aseman jälkeen kääntyy tie oikealle Siikalantie. Tie muuttuu kartalla Hunsalantieksi, kunnes Pilpalan risteyksestä käännytään vasemmalle, tielle 2832. Tätä tietä etiäpäin niin kauan että vasemmalle kääntyy Räyskäläntie. Juuri ennen Räyskälän Lentokeskusta kääntyy vasemmalle Tauluntie. Tauluntieltä kääntyy oikealle Pompputie, -älä käänny sinne, vaan ja kuten yllä, sitä vastapäätä kääntyy tie Iso-Melkutin järvelle, mutta tällä tiellä ei ole omaa kylttiä. Rohkeasti mutkaista metsätietä eteenpäin, niin Melkun parkkipaikka tulee vastaan.

Melkun tien alussa on puomi, jonka luona treffit kouluttajasi kanssa erikseen sovittuna ajankohtana.

Fiilistelyä:
Sukeltajaliiton järkkäämällä sukelluskuvauksen 2018 SM-kilpailuiden videosarjan voittajien Janne ja Axel Lievosen kuvaama video Iso-Melkuttimella. Tästä pääsee vähän tunnelmaan, että mitä järvessä voikaan nähdä, ja millaista siellä on. Kuvissa esiintyy ainakin kiiski, ahven, hauki ja sininen jokirapuyksilö, joita tavataan useinkin Melkulla sukellettaessa.

Video ei välttämättä pyöri tällä sivulla, mutta klikkaamalla videota sen voi katsoa YouTubessa!

Hydra
TAKAISIN KAIKKIIN SUKELLUSKOHTEISIIN