Ympäri maailman sukelluksen perässä: Master Scuba Diver -Mikan stoori


Sukellus, Master Scuba Diver -haaste by Nina P., 14.2.2020
Aaltojengiläistämme Mikaa on keitetty jos jonkinnäköisessä sukellusvedessä ja Master Scuba Diver -haasteen tiimoilta hän on ystävävällisesti jakanut huikean monivaiheisen ja monipuolisen sukellustarinansa sukellusnoviisista jatkuvasti kehittyväksi mestariksi. Mielettömän inspiroivaa!

* * *

"Pienestä pitäen olen aina ollut kiinnostunut merestä ja sukeltamisesta. Kaikki mahdolliset luonto-ohjelmat tuli katsottua ja eniten aina kiinnosti vedenalaiset ohjelmat. Itse pääsin aloittamaan sukelluksen Thaimaan lomalla helmikuussa 2008. Suoritin tuolloin OWD-kurssin Chalong Seasportin kanssa. Ensin vähän tuntumaa altaassa ja sitten mereen.
Näkyvyys ja veden lämpö oli 'hieman' eri luokkaa, kuin mihin Suomessa oli tottunut :)

Kurssin jälkeen ehdin tekemään vielä muutaman päiväreissun.


Similan-saarten tunnelmissa Thaimaassa ©Mika Stykki

Seuraavan kerran pääsin sukeltamaan tammikuussa 2010. Silloin muutama päiväreissu. Saman vuoden marraskuussa oli uusi lomareissu ja alkuvuodesta oli jäänyt sen verran intoa, että nyt päätin jatkaa PADI-uraa. Menin suorittamaan AOWD-kurssia. Ura jatkui tasaisesti aina lomilla sukeltaen. Muutaman kerran uskaltauduin Suomessakin veteen, mutta enemmän itseäni kiinnosti sukellus lämpimässä vedessä.

2013 kävin Rescue diver kurssin Suomessa.
Kurssia oli kehuttu paljon ja omastakin mielestä tuo on paras PADI-kurssi mitä olen suorittanut.

Punaisella merellä on tullut käytyä 3 kertaa. Punaisen meren hylyt on aina kiinnostavia. Erityisesti on jäänyt mieleen Salem Express. Muutkin toki hienoja.

Malediivien livarilla olen ollut 2 kertaa.
Näillä reissuilla olen kokenut parhaat sukellukseni. Siellä olen tavannut paljon eri haikaloja (mm. valashain) ja kymmeniä mantoja. Yösukellus mantojen kanssa oli ehkä paras sukellus ikinä.


Malediivit ja sukeltajien 'must see', eli jyhkeä valashai ©Mika Stykki

Master Scuba Diver -luokituksen sain joulukuussa 2017.
Siihen mennessä olin tehnyt n.200 sukellusta. Spessukursseja oli mm Nitrox, Equipment Specialist, Dry Suit Diver, yms.


Seuraava sukellusreissu suuntautuu varmaankin Filippiinien tai Indonesian suuntaan. Molemmissa olen käynyt kertaalleen, mutta vielä jäi tutkittavaa :)
Ice Diver kurssi voisi olla jossain vaiheessa mielenkiintoinen kokemus. Toistaiseksi en ole vielä käynyt jään alla, mutta ehkä sitten 'myöhemmin'

Aloittelijoille voisi ehkä antaa neuvoksi, että ei muuta kuin tutustumaan paikallisten operaattorien toimintaan ja kursseihin. Ette tule katumaan!"


Joulussa on tunnelmaa - etenkin jos on veden alla Barbadoksella ©Mika Stykki

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Innostaako uida kakkavedessä tai leväpuurossa?

Varuste.net jelppii omalta osaltaan BSAG:n kesän 2023 Itämeren suojelukampiksessa. Ihan ensinnä. Mikä on BSAG: Baltic Sea Action Group (BSAG) on voittoa tavoittelematon säätiö, joka tekee vaikuttavia tekoja Itämeren pelastamiseksi. BSAG suojelee Itämerta...

Cressi LP Hose Recall

VOLUNTARY RECALL OF LP HOSE INCLUDED IN CRESSI SUB BUOYANCY COMPENSATOR DEVICES UNITS  (20/07/2022) Cressi Sub Spa is conducting a recall on a limited number of LP hoses supplied together with the buoyancy compensator devices (BCD) named PATROL, QUARTZ, START, START PRO, AQUARID...

Mitä eroa snorkkeleilla on?

Kaikenmaailman putkia, mutta mitä eroa näillä on?Millainen snorkkeli käy parhaiten omiin käyttötarkoituksiin? Valikoimamme snorkkelit jakautuvat karkeasti neljään eri ryhmään. Löytyy snorkkeleita tyhjennysventtiilillä, snorkkeleita ilman tyhjennysventtiiliä, lasten snorkkeleita ...