Sukella pinnan alle Suomessa


Sukellus, Vesiurheilu by Nina P., 27.7.2018
Ei näe mitään. On kylmä. On pimeää.
Voihan se toki olla noinkin, mutta ei pimeään ja kylmään ole pakko mennä, jos ei halua. Suomen kokoisesta, tuhansien järvien ja tuhansien rantaviivakilsojen maasta löytyy jokaiselle varmasti jotain sopivaa sukellettavaa.

Monia kutkuttaa ajatus siitä, että mitä jos kokeilisi ulkomailla vaivalla hankittuja taitoja myös kotisuomen vesissä. Asia on nyt heinä-elokuun taitteessa ajankohtainen siksikin, että veden lämmöt ovat kohdillaan niillekin, jotka eivät ole vielä olleet vakuuttuneita kuivapuvun kanssa sukeltamisesta. Kesäaika on hyvää aikaa käydä kokeneemman tutun / sukellusoppaan kanssa katsomassa mitä kirkasvetiset järvet kätkevät pintansa alle, tai vierailla helpoilla hylkykohteilla Itämerellä.

Sinisimpukat vastaavat omalta osaltaan Itämeren filtteröinnistä.


Sukelluskoulu Aalto järjestää kesäaikaan muutamia "sukella suomessa" -opastettuja sukelluskierroksia rantakohteelta, jossa keskitytään paikallisiin tekniikoihin ja siihen, että mitä kaikkea nähtävää sillä kertaa olisi odotettavissa. Meressä ja järvessä on usein niin hienojakoinen rakenne, että alkuun on yleensä pienet nosteenhallintasulkeiset ja sitten mennään.


Meduusoja voi ihailla loppukesästä alkaen loppusyksyyn saakka Itämeren rannikolla.


Ihan mukavan leppoisalla märkäpukusukelluksella suomen kohtuullisen lämpöisessä kesävedessä saattaa jo antaa käsityksen, että onko tämä Sinun juttusi vai ei - ja jos yhtään kärpänen puree, niin kuivapukukurssin kautta valloittamaan koko Suomen monipuolista sukelluskautta ympärivuotiseksi!

Jos taas toisaalta sukeltaminen ei ole entuudestaan tuttua ollenkaan, mutta se on ajatuksena kiehtonut, niin ei tämä Suomi ole siihen lainkaan hullumpi paikka ottaa taito haltuun ja sitä kautta sukellella näillä leveyspiireillä saavutetuilla taidoilla ympäri maailman. Alkeiskursseilla opitaan hallitsemaan myös kuivapukukin hyvin.

Lähdepohjaiset, kirkasvetiset järvet ovat upeita sukelluskohteita. Tässä joulukuinen Iso-Melkutin -järvi Lopen Räyskälässä.


Alla tarjoamaa, mistä voi olla hyötyä. Kurssia klikkaamalla näet myös aikataulut, jolloin ko. hommelia oltaisiin toteuttamassa:

Opastettu sukellus rannalta
 
Lajit‪»Sukellus‪»Sukellusreissut‪»
Opastettu sukellus rannalta
60,00 €
(2)
Heti saatavilla
PADI Dry Suit Diver
 
Sukelluskurssit‪»Erikoiskurssit‪»
PADI Dry Suit Diver
269,00 €
(20)
Heti saatavilla
PADI Open Water Diver - laitesukelluksen peruskurssi kuivapukuluokituksella (OWD+Dry Suit Specialty)
 
Sukelluskurssit‪»Alkeiskurssit‪»
PADI Open Water Diver - laitesukelluksen peruskurssi kuivapukuluokituksella (OWD+Dry Suit Specialty)
699,00 €
(6)

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Innostaako uida kakkavedessä tai leväpuurossa?

Varuste.net jelppii omalta osaltaan BSAG:n kesän 2023 Itämeren suojelukampiksessa. Ihan ensinnä. Mikä on BSAG: Baltic Sea Action Group (BSAG) on voittoa tavoittelematon säätiö, joka tekee vaikuttavia tekoja Itämeren pelastamiseksi. BSAG suojelee Itämerta...

Cressi LP Hose Recall

VOLUNTARY RECALL OF LP HOSE INCLUDED IN CRESSI SUB BUOYANCY COMPENSATOR DEVICES UNITS  (20/07/2022) Cressi Sub Spa is conducting a recall on a limited number of LP hoses supplied together with the buoyancy compensator devices (BCD) named PATROL, QUARTZ, START, START PRO, AQUARID...

Jobe Yarra Teal 10.6 & Duna 11.6 SUP-lautojen takaisinkutsu ja vaihto

Jobe Sports on yksi alan johtavimpia brändejä ja ottaa asiakkaidensa turvallisuuden vakavasti sekä pitää kiinni korkeista laatustandardeistaan. Tästä syystä Jobe on päättänyt kutsua takaisin ja vaihtaa erän 2021-2022 Yarra & Duna sup-lautoja. HUOM! Takaisinkutsu ei koske kaik...