Näkkäri ku morsian - epäselvä.


Sukellus by Nina P., 31.3.2017

Suomen vesissä ei näe mitään.
Teksisi mieli inttää vastaan, mutta myönnettäköön, että totta se on - ajoittain. Keväällä sulamisvesien aikaan, lämpimänä keskikesän päivänä jolloin leväkukinta on ylimmillään, tai syysmyrskyjen aikaan kotoisassa Itämeressämme on aika hernekeittomaiset tunnelmat. Kaupungin edustalla voi toisinaan leikkiä sukeltavansa kaakaovellissä.

Miksi nyt sitten pitää mennä dyykkailemaan, jos on niin p*sk* näkkäri. Syitä voi olla monia: Avaimet tippui laiturilta, poijupainon sakkeli täytyy käydä tarkastamassa, huvittaa mennä pinnan alle koska kiduksia kuivaa. Kaikki yhtä hyviä syitä.

Muutama hyvä vinkki turvalliseen ja hyvään huonossa näkyvyydessä sukeltamiseen ovat:
• Hyvät parisukellustaidot. Tarvittaessa käytä pariköyttä. (joissain koulukunnissa jopa enemmän tai vähemmän pakollinen)

• Hyvä, kapeakeilainen päävalaisin ja kirkas varavalaisin. Varavalaisimen varavalaisimesta ei ainakaan haittaa ole.

• Sukellustietokone, josta näkeekin jotain: suosi isonäyttöistä kelloa. Esim. Suunto Zoop käsitetään erheellisesti aloittelijoiden koneeksi sillä se on edullinen ja lifestylekelloksi hieman buli. Totuus on kuitenkin se, että siinä on kaikki, mitä perussukeltaja tarvitsee nitrox-ominaisuuksineen, siinä on iso ja selkeä näyttö, ja sen voi valaista käyttämällä koneen taustavalaisua tai fluorisoida näyttö omalla valaisimella töhöttäen. Miksei myös kirkas oled-näyttöinen nykyaikainen sukellustietokone, esim Shearwater Perdix / Petrel tai Suunnon Eon Steel.

• KOMPASSI ja KYKY KÄYTTÄÄ kompassia. (iso ja selkeä - SK-8 ehdottoman suositeltava. Kompassiruusu on fluorisoiva, ja sen voi ladata valaisimella)

• Tervettä maalaisjärkeä suositellaan

• Värikkäät hanskat, huput ja heijastimet on kanssa hyviä sukellusvarusteissa.


Tässä kuvassa on hyvin esillä vasemmanpuoleisen sukeltajan "tosi särmästi" roikkuva päävalo, jossa on suttuisen veden halkova hyvä, tehokas keila. Oikeanpuolimmaisen sukeltajan varavalo on päälle kytkettynä, ja toimii hyvänä huomiolementtinä esim. takanatulijoille ja sivustaseuraajille.



Mopolla pärrätessä huonossa näkyvyydessä on pidettävä huolta, että säilyy kontakti pariin ja että pysyy hököllä suunnasta. Kannattaa harkita ajonopeutta ja pitää kompassi tanassa per koko ajan, varsinkin jos tavoitteena on ihan oikeasti löytää jonnekin. Perus karjalanpiirakkaralli helpoissa olosuhteissa vapailla vesillä on asia erikseen.

Suunto Zoop Novo sukellustietokone
Lajit‪»Sukellus‪»Tietokoneet ja instrumentit‪»Rannetietokoneet‪»
Suunto Zoop Novo sukellustietokone
239,00 €
(104)
Heti saatavilla
Suunto SK-8
 
Lajit‪»Sukellus‪»Kompassit‪»
Suunto SK-8
84,90 €
(63)
Heti saatavilla

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Innostaako uida kakkavedessä tai leväpuurossa?

Varuste.net jelppii omalta osaltaan BSAG:n kesän 2023 Itämeren suojelukampiksessa. Ihan ensinnä. Mikä on BSAG: Baltic Sea Action Group (BSAG) on voittoa tavoittelematon säätiö, joka tekee vaikuttavia tekoja Itämeren pelastamiseksi. BSAG suojelee Itämerta...

Cressi LP Hose Recall

VOLUNTARY RECALL OF LP HOSE INCLUDED IN CRESSI SUB BUOYANCY COMPENSATOR DEVICES UNITS  (20/07/2022) Cressi Sub Spa is conducting a recall on a limited number of LP hoses supplied together with the buoyancy compensator devices (BCD) named PATROL, QUARTZ, START, START PRO, AQUARID...

Mitä eroa snorkkeleilla on?

Kaikenmaailman putkia, mutta mitä eroa näillä on?Millainen snorkkeli käy parhaiten omiin käyttötarkoituksiin? Valikoimamme snorkkelit jakautuvat karkeasti neljään eri ryhmään. Löytyy snorkkeleita tyhjennysventtiilillä, snorkkeleita ilman tyhjennysventtiiliä, lasten snorkkeleita ...