Sukellusreissaamista lähimerille


Sukellus, Vesiurheilu by Nina P., 3.7.2017
Kotimerta edemmäs sukeltamaan

Kun miettii sukellusreissuja ulkomaille, niin monasti mielessä vilkkuu kaukomaiden koralliriutat ja palmulimppari ananaksesta imeskeltynä. Suomi itsessään on täynnä mitä mielettömämpiä mahdollisuuksia ja upeita mestoja, joskin niin on sellaisia naapurimaissakin - josa haluaa ulkomaan eksotiikkaa kokea.

Tässä postauksessa esillä oleva reissuformaatti on itseasiassa jo männävuosiltakin hyväksi havaittu kokonaisuus ja näin ollen ollaan otettu osaksi porukan vakiodyykkimatkakohteeksi: Jos esimerkiksi Norjassa sukeltaminen siintää haaveissa, mutta kukkaro ei kestä hintoja tai oma pemppunen ei jaksa autossa istumista niin pitkälle, niin lähempääkin löytyy kirkasta vettä ja kylmän veden koralleja: Voimme lämpimästi toivottaa kaikki kiinnostuneet tervemenneeksi Länsi-Ruotsiin. Upea meininki.

Kannattaa rohkeasti tiedustella kavereilta tutuilta tai vaikka meidän sukelluskoulun jengiltä, että mitä ihanaa lähiseuduilta löytyykään. Kehotamme kaikkia rohkeasti ottamaan yhteyttä mielenkiintoisiin sukelluskeskuksiin tai/ ja toimijoihin, pakkaamaan auton täyteen tarpeellisia vermeitä ja karauttavan matkaan.

Helpompaa, kuin sanoin kuvailu on kuvin esittäminen. Joku viksu joskus sanoi, että yksi kuva vastaa tuhatta sanaa, joten täältä pesee. Laivamatkan ja viiden tunnin ajon jälkeen Helsingistä oli tällaista Hamburgsundissa, Dyk-Leifin hellässä huomassa:


Maisemat on hyvin saaristolaisromanttiset tässä pienessä ja sympaattisessa Länsi-Ruotslaisessa kalastajakylässä.Ne ketkä tuntevat suomalaista, Itämeren eliöstöä huomaa tässä jotain tuttua: Suolaisemmassa, isossa vedessä Atlantin kynnyksellä Pohjanmeressä otukset ovat järestään isompia ja värikkäisempiä kuin täällä meidän Härmäläisellä puolella. Tässä siis särmäneulan isoveikka, kotimaansa kielellä kirjaimellisesti Stor Kantnål.


Hummereita, taskurapuja, peikkorapuja, erakkorapuja, naamiorapuja, norjanvuonohummereita... Puhumattakaan matalammassa tavattavissa olevista katkaravuista. Rapubongareiden paratiisi!Hylkyjäkin Ruotsin Länsi-Rannikolla toki on, mutta hylkydyykkaajan lempparipaikka se ei ole. Hylkyjä varten kannattaa maski suunnata kohti pohjoisempaa ja Norjan vuonoja, nimenomaan Norjassa Narvikin ollessa varsinainen hylkypääkaupunki.

Toisaalta jos historiaa haluaa fiilistellä, niin Itämeri on siihen paras mesta. Länsi-Ruotsi, Hamburgsund ja Sääsaaret (Väderöarna) ovat taas parasta antia biosukeltamiseen ja ötökkäbongaukseen.

Postaukseen liittyvät tuotteet / muuta
Ursuit Phantom 21L Wing
 
Lajit‪»Sukellus‪»Tasapainotusliivit‪»Wingit‪»Wingit tupliin‪»
Ursuit Phantom 21L Wing
349,90 €
(2)
Heti saatavilla
Halcyon Hihnasto Standard
Lajit‪»Sukellus‪»Tasapainotusliivit‪»Tarvikkeet‪»Hihnastot‪»
Halcyon Hihnasto Standard
34,90 €
(10)
Heti saatavilla
Sukellus
Lajit‪»
Sukellus

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Innostaako uida kakkavedessä tai leväpuurossa?

Varuste.net jelppii omalta osaltaan BSAG:n kesän 2023 Itämeren suojelukampiksessa. Ihan ensinnä. Mikä on BSAG: Baltic Sea Action Group (BSAG) on voittoa tavoittelematon säätiö, joka tekee vaikuttavia tekoja Itämeren pelastamiseksi. BSAG suojelee Itämerta...

Cressi LP Hose Recall

VOLUNTARY RECALL OF LP HOSE INCLUDED IN CRESSI SUB BUOYANCY COMPENSATOR DEVICES UNITS  (20/07/2022) Cressi Sub Spa is conducting a recall on a limited number of LP hoses supplied together with the buoyancy compensator devices (BCD) named PATROL, QUARTZ, START, START PRO, AQUARID...

Jobe Yarra Teal 10.6 & Duna 11.6 SUP-lautojen takaisinkutsu ja vaihto

Jobe Sports on yksi alan johtavimpia brändejä ja ottaa asiakkaidensa turvallisuuden vakavasti sekä pitää kiinni korkeista laatustandardeistaan. Tästä syystä Jobe on päättänyt kutsua takaisin ja vaihtaa erän 2021-2022 Yarra & Duna sup-lautoja. HUOM! Takaisinkutsu ei koske kaik...