Lajit » Vaellus »

Retkiruoat

Vaelluksen tärkein juttu luonnon ja maisemien tarkkailun ohella on ruokailu. Mitä ruokaa vaellukselle kannattaa ottaa mukaan? Kun kaikki retkiruoka on kannettava selässään, tulee ruoan paino ja tilavuus huomioida tarkasti. Nykyaikaiset retkimuonat ovat käteviä: erillisessä astiassa kiehautetaan vesi, kaadetaan se retkiruokapussin mittaviivaan saakka ja annetaan ruoan kypsyä muutama minuutti. Retkiruoan valmistukseen käytettävä kiehautettu vesi kannattaa ottaa Suomessa maastosta. Mikäli maastosta otettua vettä käytetään juomavetenä, kannattaa myös se joko kiehauttaa tai puhdistaa vedenpuhdistimella.

Valikoimistamme löytyy yli 100 erilaista retkiruokaa Realt Turmatilta, Blå Bandilta ja Trek'n Eatilta. Kriittisen käyttäjäraadin mukaan parhaimman makuisia retkimuonia ovat Real Turmatin kuivaruokapussit.

Liikkumistapa vaikuttaa paljon siihen kuinka paljon ruokailutarvikkeita voi olla mukana. Esimerkiksi muutaman päivän kaanottivaellukselle mukaansa voi kylmälaukkuun ottaa tuoreesta kalasta lähtien miltei mitä vain, koska vaeltajalta loppuu useimmiten tililtä kate ennen kuin kanootista kantavuus. Tällöin retkiruoka saa uusia ulottuvuuksia.

Lisäksi...

Calazo Kuivaa ruokaa
Captcha
(1)
Heti varastossa